calendar
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Amsterdam, Netherlands (Glass Piano Works with Feico Deutekom)

January 8

More info and tickets here            

Feico Deutekom, piano

In de Etudes komen de verschillende kenmerken en technieken aan bod die de stijl van Glass zo kenmerkend en herkenbaar maken.                 

Philip Glass, de wereldberoemde componist en grondlegger van de minimal music, plaatst zich met zijn Etudes in de traditie van Chopin en Debussy. Hij componeerde de Etudes gedurende een periode van 20 jaar en voltooide de cyclus in 2014. Aanvankelijk schreef Glass de Etudes, zoals hij zelf zegt, om zelf te spelen en ter verbetering van zijn pianotechniek. Later gingen pianisten over de gehele wereld de uitdaging aan en namen zij luisteraars mee in dit prachtige late werk van deze invloedrijke componist. 

In de Etudes komen de verschillende kenmerken en technieken aan bod die de stijl van Glass zo kenmerkend en herkenbaar maken. Feico, gespecialiseerd in het werk van Glass en een goede bekende van de componist, speelt een selectie van de mooiste Etudes, variërend van de meest ritmisch opzwepend, de meest lyrische, tot de meest persoonlijke en verstilde muziek die de componist ooit schreef.

Glass & Meer
Het concert maakt onderdeel uit van ‘Glass & Meer’: een reeks van verschillende concerten in de Meervaart waarin de muziek van Philip Glass de rode draad vormt. Daarnaast wordt werk van andere componisten uitgevoerd. Dit alles in samenwerking met Cor Knoester van Hommage Philip Glass.

Top