calendar
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festival Gränslandet, Sweden (Violin Concerto No.1/Symphony No.6 “Plutonian Ode”)

August 16

Tickets here 

PHILIP GLASS (1937-) 

VIOLINKONSERT NR. 1 fredag 16/8 kl 19.00
SYMFONI NR. 6 “PLUTONIAN ODE”

Framförs av SYMFONIORKESTERN, under ledning av Christian Karlsen
Guro Kleven Hagen, violin
Elisabeth Meyer, sopran

Philip Glass är en legendarisk amerikansk pianist och tonsättare och en av de mest inflytelserika kompositörer under andra halvan av 1900-talet. Om du missade hans visit i Stockholm tidigare under våren kommer här en ny chans att få uppleva Glass minimalistiska musikvärld då festivalen invigs till tonerna av hans violinkonsert och symfoni.

Glass har själv i intervjuer uttryckt sin glädje över att musiken idag blir allt mer och mer genreöverskridande vilket är något som passar hand i handske med Gränslandets vision. Glass har under sin karriär haft flera genreöverskridande samarbeten med ingen mindre än David Bowie varav två av Glass symfonier är helt baserade på Bowies musik. 

Glass minimalistiska stil i kombination med hans intresse för genreöverskridning ger honom ett personligt uttryck som, likt Korngold, passar lika bra på konserthusscenerna som på vita duken. Han har därmed blivit en stor förebild för efterkommande kompositörer inom konstmusiken men även för dagens filmmusikskapare. Glass är idag 82 år gammal och är än idag aktiv som kompositör och pianist i hans ensemble Philip Glass Ensemble.    

Top