calendar
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Malmo, Sweden (Philip Glass & Philip Glass Ensemble)

May 26

Philip Glass & Philip Glass Ensemble
50 års-jubileum och en retrospektiv konsert från hela karriären

Den 26 maj återkommer den legendariske amerikanske tonsättaren och pianisten Philip Glass till Malmö Live. Vid hans enda Sverigebesök i maj 2017 slogs Malmö Lives publikrekord då varenda plats i konsertsalen var såld; till och med körläktaren var fylld till sista plats. Philip Glass lovordade konserthusets akustik och sa direkt efter konsertens slut att han ville komma tillbaka. Och så blir det.
Denna gång har Philip Glass sin 50-års jubilerande ensemble med sig och som förutom att ge konserten på Malmö Live också gästar Cirkus i Stockholm den 27 maj. I år får således en ännu större publik den fantastiska möjligheten att uppleva en av tidernas främsta tonsättare och pianister live. Dessa besök är de enda Philip Glass Ensemble väljer att göra i norra Europa under sitt 50 års-jubileum.

Philip Glass Ensemble startades av Philip Glass för femtio år sedan, i maj 1969, genom en konsert på Whitney Museum i New York. Då för att ge uttryck för de mer experimentella sidorna av hans verk. Redan tidigt använde de sig av mycket visuella uttryck och många instrument. Idag är de fortfarande i framkant inom konstmusiken men spelar mestadels verk från Philip Glass soloalbum, operor och föreställningar. Denna konsert innehåller ett urval från hela Philip Glass’ diskografi och karriär, särskilt kurerad av Philip Glass själv inför konserterna i Sverige.
Medverkande

SCEN: Konsertsalen
SPELTID: 1 timme 30 minuter
ÅLDERSGRÄNS: från 13 år
MEDVERKANDE:
Philip Glass
Michael Riesman, Music Director
Andrew Sterman
Dan Bora
Jon Gibson
Lisa Bielawa
Peter Hess
Ryan Kelly
Mick Rossi

ARRANGÖR: Malmö Live Konserthus

Kontakt & öppettider
Telefontider
måndag – fredag: 12.00 – 15.00
lördag – söndag: stängt

Kassan
tisdag – torsdag: 15.00 – 18.00
fredag – måndag: stängt

Biljettcentrets kassa har även öppet 2 timmar innan konserter där Malmö Live Konserthus säljer biljetterna.

Har du en fråga?
Epost: biljettcenter@malmolive.se
Telefon: 040 34 35 00

Details

Date:
May 26
Top