calendar
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Amsterdam, Netherlands (Glass Medley)

February 1

Thursday February 1st, 2024 8:30 PM

Tickets and info here

Op woensdag 31 januari 2024 wordt de Amerikaanse componist Philip Glass 87 jaar. Ter gelegenheid van zijn verjaardag verzorgt pianist/arrangeur Feico Deutekom een avondvullend Glass-programma met een grote diversiteit aan muziek van de componist. 

Over de makers
Feico Deutekom
Pianist Feico Deutekom vervult een bepalende rol in de minimal music. Hij was oprichter, zanger en pianist van het Attacca Ensemble, het koor dat baanbrekende producties met koormuziek van hedendaagse componisten voor zijn rekening nam. 

Van weinig Nederlandse pianisten kan worden gezegd dat ze een persoonlijke band hebben met Philip Glass. De samenwerking met Glass ontstond in de Melkweg, waar Feico al sinds jaren als gast speelt tijdens zijn concerten. Solo, maar ook met het Attacca Ensemble of als duo met harpiste Lavinia Meijer. 

De laatste jaren opereert Feico vooral solo. Zijn laatste pianoalbum ‘Philip Glass Musical Offering’ verscheen in 2020 wereldwijd op het prestigieuze composers label Orange Mountain Music. Feico is de eerste Nederlandse pianist die op dit label verschijnt. De cd behoort sinds verschijnen tot de best verkochte en meest beluisterde klassieke albums. 

‘Musical Offering’ is het muzikale vervolg op de cd ‘FEICO SOLO’, met pianocomposities van verschillende componisten in de minimal of neo-klassieke stijl. In het najaar van 2023 verschijnt zijn derde solo-album met Piano Etudes van Philip Glass.

Philip Glass
Philip Glass is een belangrijk, Amerikaans componist en één van de grondleggers van minimal music. Hij staat bekend om zijn cyclische, repetitieve muziekstijl. De ijzersterke, hypnotiserende muziek van Philip Glass varieert van heel verstild tot uiterst manisch. Hij heeft meer dan twintig kleinere en grote opera’s, tien symfonieën, vijf strijkkwartetten, twee pianoconcerten en concerten voor viool, pauk en saxofoonkwartet en orkest gecomponeerd. (NPO Klassiek)

Dit concert is georganiseerd in samenwerking met Cor Knoester van Hommage Philip Glass.

Top