calendar
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Enschede, Netherlands (Stories from the East)

October 13, 2023

Friday October 13th, 2023 8:00 PM

Tickets and info here

Geniet van de kleurrijke muzikale tradities van de Verenigde Staten

De cultuur van de oorspronkelijke bevolking van de Verenigde Staten van Amerika en Koyaanisqatsi van Philip Glass. Het Nederlands Blazers Ensemble doet vrijdag 17 oktober in het Muziekcentrum Enschede, samen met diverse gasten, in American Roots een dappere poging om de soms tegenstrijdige, maar altijd kleurrijke muzikale tradities van de VS te verenigen in één programma.

Samen met native American-zangeres Pura Fé, muzikaal fenomeen en afstammeling van de Tuscarora-stam, gaat het NBE op zoek naar de schoonheid van deze cultuur. Ook op zoek naar onze wortels was Philip Glass. Zijn iconische filmmuziek Koyaanisqatsi, in bewerking voor het NBE loopt als een rode draad door het programma. Als een meanderende rivier vloeien de twee muzikale landschappen samen, met live projecties door de jonge visual artist Vincent Rang.

Over het NBE zegt artistiek leider Bart Schneemann: ‘’Wij houden ervan muziek te spelen uit alle windstreken, van alle tijden en alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om u een verhaal te vertellen. Een verhaal dat u zal ontroeren, verbazen en op andere gedachten zal brengen.’’

Top