calendar
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Arnheim, Netherlands (Stories from the East)

October 18, 2023

Wednesday October 18th, 2023 8:00 PM

Tickets and info here

American Roots

Nederlands Blazers Ensemble

Woensdag 18 oktober 2023 – 20:00

Wat hoorde Antonin Dvořák toen hij eind negentiende eeuw naar de Verenigde Staten ging? En welke Amerikaanse muziek  inspireerde Philip Glass? Het Nederlands Blazers Ensemble gaat terug naar de roots van de Amerikaanse muziek en combineert werk van Philip Glass met authentieke blues, bluegrass en meer. Een programma vol minimal music, de melancholie van de countrymuziek en de rauwe melodieën van een inktzwart slavernijverleden.

PROGRAMMA
Werken van Philip Glass
Authentieke Amerikaanse blues en bluegrass

Het NBE duikt diep in het hart van de Amerikaanse muziek. Samen met Native American zangeres Pura Fé, muzikaal fenomeen en afstammeling van de Tuscarora-stam, gaat het NBE op zoek naar de schoonheid van de Native American cultuur. Ook op zoek naar onze wortels in de natuur was Philip Glass. Zijn iconische filmmuziek `Koyaanisqatsi`, in bewerking voor de Blazers loopt als een rode draad door het programma. Als een meanderende rivier vloeien de twee muzikale landschappen samen, met live projecties door de jonge visual artist Vincent Rang.

Het Nederlands Blazers Ensemble heeft de afgelopen decennia een grote reputatie opgebouwd als het gaat om het samenbrengen van volksmuziek, authentieke musici en de moderne en oudere klassieke muziek. Dankzij briljante arrangementen weet het ensemble zoiets als bluegrass te spelen met trompetten, klarinetten en een dwarsfluit en het toch volledig authentiek te laten klinken. Ook in American Roots komt niet alleen de basis van de Amerikaanse muziek aan de orde, maar klinkt de Amerikaanse ziel door in de authentieke gastmusici, die zich als vanzelfsprekend mengen met de blazers.

MUSICI
Nederlands Blazers Ensemble
Compositie: Philip Glass e.a.
Solisten: nog niet bekend

Top