calendar
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Groningen, Netherlands (Stories from the East)

October 17, 2023

Tuesday October 17th, 2023 8:15 PM

Tickets and info here

NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE

American Roots

  • Dinsdag 17 oktober 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Nederlands Blazers Ensemble duikt in American Roots diep in het hart van de Amerikaanse muziek. Samen met Native American zangeres Pura Fé, muzikaal fenomeen en afstammeling van de Tuscarora-stam, gaat het gezelschap op zoek naar de schoonheid van de Native American cultuur.

Iemand die ook op zoek was naar onze wortels in de natuur was Philip Glass. Zijn iconische filmmuziek Koyaanisqatsi, in een bewerking voor de blazers, loopt als een rode draad door het programma. Als een meanderende rivier vloeien de twee muzikale landschappen samen, met liveprojecties door de jonge visual artist Vincent Rang.

Gedreven door bezieling en een onstilbare honger naar avontuur maakt het Nederlands Blazers Ensemble theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn, maar altijd de verbeelding prikkelen. De ruim twintig muzikanten zijn voortdurend op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen. Ze verenigen uitersten, overbruggen stijlen en verbinden genres. Zoals in hun nieuwe programma American Roots.

Top